BUDAPEST XX. KERÜLETI HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA

Katolikus hit- és erkölcstan
Szeretettel köszöntjük!

Szeretnénk rövid tájékoztatást adni a katolikus hit- és erkölcstan oktatásról, illetve honlapunkon lehetőséget nyújtani arra, hogy jobban megismerhessék az Önök által kiválasztott iskolában tanító hitoktató kollégáinkat.

Mi jellemzi a katolikus hit- és erkölcstan órát? “A gyermekek olyanok, mint a tükör. Ha szeretettel veszik őket körül, ők is szeretetet sugároznak. Ha azonban a szeretet hiányzik, semmit sem tudnak visszaadni.” Anthony de Mello Hisszük, hogy a gyermekek csak akkor képesek a növekedésre, ha szeretet veszi körül őket. Éppen ezért törekszünk arra, hogy szeretetteljes légkört teremtsünk számukra, közösséget alakítunk, ahol jó együtt lenni; játékos módszerekkel tanítunk és tanulunk, hogy örömteli élmény lehessen minden óra. A katolikus hit- és erkölcstan órán arra szeretnénk nevelni a gyermekeket, hogy legyenek fogékonyak a szépre, a jóra, az igazra; legyenek nyitottak önmaguk, társaik, és az őket körülvevő valóság megértésére, Isten megismerésére.

Mit tanítunk a katolikus hit- és erkölcstan órán? A katolikus hit- és erkölcstan órán a bibliai történeteken keresztül, Jézus tanítása és a katolikus Egyház tanításai alapján a gyerekek – életkori sajátosságaiknak megfelelően – megismerkedhetnek Isten szeretetével, Istennel élő kapcsolatot alakíthatnak ki, aki biztos támasz az életükben. Olyan témakörökkel és kérdésekkel foglalkozunk, amelyek hozzájárulnak a gyermekek erkölcsi érzékének, lelkiismeretének fejlődéséhez, miközben a gyermekek maradandó értékeket erősítenek meg magukban, fejlődnek bennük azok a pozitív belső késztetések, illetve erények, amelyek segítenek a jó és a rossz felismerésében, értékeken alapuló, felelős döntések meghozásában. Hisszük, hogy ezek az értékek biztos támpontot jelenthetnek gyermeke életében.

Ki járhat katolikus hit- és erkölcstan órára? Mindenkit szeretettel várunk a katolikus hit- és erkölcstan órára. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a gyermek meg legyen keresztelve.

Ki tartja a katolikus hit- és erkölcstan órát? Honlapunkon lehetőséget biztosítunk, hogy jobban megismerhessék az Önök által kiválasztott iskolában tanító hitoktató kollégáinkat. Kérjük látogassanak el oldalunkra: ebphitoktatas.hu/katolikushittan

Mit tegyen, ha gyermekét katolikus hit- és erkölcstanra szeretné járatni?

  • Amennyiben gyermeke 1. osztályos lesz, akkor beiratkozáskor írásban jelezze szándékát az iskola felé.
  • Amennyiben a gyermeke már másodikos vagy felsőbb osztályba jár, akkor május 20-ig jelezheti írásban szándékát az iskola felé. A nyomtatvány honlapunkról is letölthető: ebphitoktatas.hu/katolikushittan 
1%

ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

Adó 1%

Kérjük támogassa ön is iskolánk alapítványát, adója 1%-val! Köszönjük!
TÁMOGATOM

ELEKTRONIKUS NAPLÓ

FENNTARTÓ

Cím

1203 Budapest Lajtha László utca 5-7

Telefon

Titkárság: +36-30-358-1586

Email

hajosalfrediskola@gmail.com

© 2022 Budapest XX. Kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola

OM:  035168